free portfolio web templates

BARDS AND BEARDS

Een vijftal jaar geleden zag Bards and Beards het daglicht. Enkele doorwinterde muzikanten vonden elkaar in hun voorliefde voor ‘echte’ muziek. De nood om akoestische muziek te exploreren en hierbij de nodige uitdaging te vinden resulteerde in een 4-koppige start. Een jaar later was het duidelijk dat er nog een element ontbrak en bijgevolg werd er op zoek gegaan naar die extra touch.
De Ierse en Schotse folk die ze brengen, wordt akoestisch gebracht met speciale aandacht voor de typische Keltische instrumenten.
Ze hebben hun roots in Nijlen en proberen naast de klassieke Ierse songs een greep te doen uit het meer onbekende, poëtische werk dat reeds eeuwen meegaat, in wat veruit het muzikaalste land van Europa moet zijn. De sfeer van de Ierse pubs komt meteen naar voren in al deze songs. 

Mobirise

Linus

Linus is frontman en neemt de leadzang voor zijn rekening. Daarnaast bespeelt hij gitaar en bouzouki. 

Mobirise

Bart 'Boomsie'

Bart neemt de banjo- en mandolinepartij voor zijn rekening ging . Daarnaast verzorgt Bart backing vocals. 

Mobirise

Bart 'Bartje'

Bart Ribbens is de all-rounder als het op percussie aankomt.  Bodhran, akoestische drumset met cajon, spoons, en tal van andere. Bart zingt 2de stem.

Mobirise

Dieter

Dieter is een doorwinterde accordeonist. Daarnaast neemt Dieter de baslijnen vocaal voor zijn rekening.

Mobirise

Tiberius 'Tibi'

Tibi speelt voornamelijk dwarsfluit en tin whistle. Daarnaast speelt hij ook low whistle, draailier en mondharp. 

Mobirise

Seppe

Seppe verzorgt vast onze klank. Het is een echte passie voor hem. Zonder hem zouden we niet zo goed klinken als we doen. 

Telefoon:

+32 474 46 57 34

© Copyright 2023 Bards and Beards